Doven Film Festival van 27 t/m 30 september in Leeuwarden!

 

Op 29 september is het WereldDovenDag in Leeuwarden en op deze feestelijke dag komen honderden doven uit binnen- en buitenland naar de Culturele Hoofdstad.

WereldDovenDag is altijd een feest, een ontmoetingsplek voor doven. Dovencultuur en Gebarentaal worden die dag extra belicht. Vandaar dat Slieker in samenwerking met de Friese Dovenvereniging FRIDO en Hoor Friesland in datzelfde weekend een minifilmfestival organiseert met films over doof zijn, over hoe je dat doet: als dove meedraaien in een horende maatschappij en over hoe het is om als horend (en zingend!) kind in een dove familie op te groeien.

Alle films zijn Nederlands ondertiteld. Napraten kan ook, bijvoorbeeld met filmmaker Alex de Ronde en zijn zoon Tobias die aanwezig zijn bij de documentaire Doof Kind. Er is dan een tolk Nederlandse Gebarentaal en een schrijftolk aanwezig.

Het mini filmfestival is bedoeld voor alle publiek, voor horenden en doven, er zijn ontroerende én spannende films, en het geheel geeft een bijzonder kijkje in de wereld van de dove mens. Dus koop snel je kaarten, want vol = vol!

Een overzicht van de films die worden vertoond:

DO 27 SEPTEMBER 2018 – LA FAMILLE BÉLIER

Iedereen in de familie Bélier is doof. Iedereen behalve Paula, de oudste dochter, een jonge studente die plots ontdekt dat ze geweldig kan zingen.

 

VR 28 SEPTEMBER 2018 – BABY DRIVER

‘Baby Driver’ volgt een jonge, getalenteerde chauffeur van vluchtauto’s die lijdt aan tinnitus en vertrouwt op het ritme van zijn persoonlijke soundtrack om de beste te kunnen worden.

ZA 29 SEPTEMBER 2018

DOOF KIND

Doof Kind schetst een ontroerend portret van de aanstekelijke dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt.

ZA 29 SEPTEMBER 2018 – A QUIET PLACE

In de nieuwe thriller A Quiet Place probeert een familie in stilte te overleven terwijl ze bedreigd worden door mysterieuze wezens die afkomen op geluid.

ZO 30 SEPTEMBER 2018 – 170 HZ

170 Hz gaat over twee dove tieners Nick en Evy die samen voor het eerst de liefde ervaren. Omdat Evy’s ouders hun relatie afkeuren, besluiten ze te vluchten.

Klik hier om je kaarten te bestellen rechtstreeks bij Slieker.

Stel lettergrootte in
Contrast