17, 18 en 19 augustus komen De reuzen van Royal de Luxe naar Leeuwarden!

De reuzen van Royal de Luxe is een van de hoogtepunten van Leeuwarden 2018. De reuzen stappen op 17, 18 en 19 augustus 2018 in Friesland rond. De organisatie van Leeuwarden 2018 verwacht ruim 600.000 toeschouwers op 17,  18 en 19 augustus 2018. Kom ook!

Het Meisje, hond Xolo en de duiker, dat zijn de reuzenmarionetten die in augustus in de binnenstad van Leeuwarden te bewonderen zijn. Dat is maandag 2 juli bekendgemaakt door Royal de Luxe-directeur Jean-Luc Courcoult tijdens de persconferentie in miniatuurstad Madurodam.

De reuzenpoppen, die op 17, 18 en 19 augustus naar Leeuwarden komen, zijn de grote publiekstrekkers van Culturele Hoofdstad. Er worden zo’n 400.000 mensen verwacht. Jean-Luc Courcoult: ,,We waren eerder in kleinere steden maar niet eerder in een stad met zulke kleine straatjes.”

De geestelijk vader van de reuzenmarionetten is de afgelopen twee jaar verschillende keren in Leeuwarden geweest en wil de reuzen juist door de kleine straten van de stad laten lopen. ,,Leeuwarden is niet meteen een stad die voor de hand ligt, maar juist in kleine straten zullen de reuzen echt reuzen zijn.”

De titel van het evenement wordt ‘De grote schaats in het ijs’. Courcoult heeft een speciaal verhaal voor Leeuwarden en Friesland gemaakt. Hij liet zich inspireren door de Elfstedentocht en door de strijd van de Friezen tegen het water. ,,De geschiedenis van de verovering van het land is heel bijzonder.”

Het verhaal van de reuzen wordt een verhaal voor kinderen en voor grote kinderen. Tegen de volwassen in de zaal: ,,Ik hoop dat jullie dat zijn.”

Bron: Leeuwarder Courant 3 juli

Het meisje: foto Royal de Luxe

 

De hond: foto Royal de Luxe

 

De duiker foto Royal de Luxe

 

Stel lettergrootte in
Contrast