Woensdag 5 september Bijwonen Generale Repetitie De Stormruiter met tolk NGT en schrijftolk

 

 

De Stormruiter is een weergaloos theaterstuk over de eeuwige strijd van de mens tegen het water, en over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van het unieke Friese paardenras.

Het verhaal

Het dramatische levensverhaal van de ambitieuze en eigenzinnige dijkgraaf Hauke Haien, die van jongs af aan maar één doel voor ogen heeft: Een dijk bouwen die de eeuwen zal trotseren. De handeling is verplaatst van Nord/Ost Friesland aan de Duitse waddenkust naar de Friese waddenkust. Anno 1650.

Maar liefst 100 Friese paarden zullen deelnemen aan de voorstelling. Liefhebber van het Friese paard kunnen hun hart ophalen en genieten van deze fiere zwarte parels met hun mooie front en krachtig verheven gangen.

Jos Thie

De tekst is geschreven door Jos Thie voor een uitvoering in het kader van Leeuwarden Fryslân 2018 (Culturele Hoofdstad van Europa). In opdracht van het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek en Stichting Faderpaard, dat zich beijvert voor het behoud van het Friese paard, het vergroten van het historisch besef en het onderstrepen van de bijzondere culturele waarde van het Friese paard. De regie is eveneens in handen van Jos Thie. De kenners weten het, Jos Thie staat garant voor: SPEKTAKEL!!!

Cast

Onder andere Ellen ten DammeJelle de Jong en Annemaaike Bakker spelen de hoofdrol in deze indrukwekkende en onvergetelijke voorstelling. Naast de genoemde hoofdrolspelers, spelen ook topacteurs Joop WittermansFreark SminkLourens van den AkkerKlaasje Postma en Hilbert Dijkstra een belangrijke rol in deze voorstelling. Een zeer speciale rol is weggelegd voor Theatre du Centaure, het vermaarde duo uit Frankrijk. Met twee lusitano schimmelhengsten en met  Friese paarden zullen zij een groot aandeel verzorgen in de voorstelling. En dat allemaal tegen de achtergrond van een imposant decor dat je het gevoel geeft dat je middenin het Bildtse waddengebied zit.

Bijwonen Generale Repetitie

Er zijn een beperkt aantal plaatsen gereserveerd voor doven en slechthorenden tijdens de Generale Repetitie op woensdagavond 5 september. Er zijn dan tolken Gebarentaal en schrijftolken aanwezig. Deze plaatsen zijn GRATIS. Per persoon zijn maximaal twee kaarten beschikbaar. Mochten er meer belangstellenden zijn dan plaatsen, dan wordt gekeken naar de volgorde van aanmelding. Dus hoe eerder u zich aanmeldt, hoe meer kans u maakt om aanwezig te zijn bij dit bijzondere theaterstuk.

Locatie is WTC Expo, Heliconweg 52 in Leeuwarden.

Bezoekers worden geacht om 19.15 uur aanwezig te zijn. Aanvang is om 20.00 uur.

Klik hier om u aan te melden

Stel lettergrootte in
Contrast